18 Mayıs 2017 Perşembe

Özel Yüzme Dersleri

Özel Yüzme Dersleri
ÖZEL YÜZME DERSLERİ HAKKINDA GENİŞ BİLGİ
.
Yüzme nasıl öğrenilir?

Yüzme bilmeyenlerin veya özel yüzme kursu na yeni başlayanlarin en çok merak ettiği ve sorduğu sorulardan biride ne kadar sürede yüzme öğrenilir? Hayatınız boyunca daha önce su içerisinde hiç yapmadığımız yüzme egzersizlerini ilk seferinde yapmakta biraz zorlansanız da birkaç saat sonra bu durum değişecektir.Yüzme bilmeyenler genelde hep suda batacaklarını sanırlar oysa bu gerçekten zordur. Birkaç teknik bilgiyi kavradıktan sonra sizde rahatlıkla su üzerinde kalabilirsiniz

Yüzme De Nefes Egzersizleri

Yüzme öğrenmenin püf noktalarının en başında suda rahat olmak doğru şekilde nefes alıp vermek geliyor.Serbest stil yüzme de kafamız içeride yüzdüğümüz için ilk önce nefes alma-verme çalışması yapılır.Ağızdan nefes alıp, suyun altında ağız ve burundan nefes vermeyi öğrendiğimiz de serbest stil yüzme de ilk basamağı atlamış oluyoruz.Yüzmede nefes alma verme tekniği  yüzerken başımız suyun altında iken, nefesimizi büyük bir kısmını verinceye kadar yüzmeye devam edebiliriz.Böylece akciğerlerimizdeki karbondioksitli havayı dışarı vermiş oluruz.Yüzerken nefesimiz bittiğinde kafamızı suyun dışına çıkararak çok kısa sürede nefes almamız gerekir.Eğer nefesimizi su altında vermemişsek, başımız su yüzüne çıktığında hem nefes vermek hem de nefes almak zorunda kalabiliriz.

1. Yüzmede mutlaka başımız suyun içinde yüzerken içi organlarımızdaki havayı ( oksijeni) ağız ve burnumuzla suya üfleyerek yüzmeye devam etmeliyiz.

2. basamak olarak ayak çırpma ve yüzme esnasındaki suda düz duruş pozisyonları gibi konular işlenmektedir.
3. basamak ise kol çekişleri ve nefes alma ve nefes verme gibi konular işlenir.
http://istanbulyuzmeokulu.com/ozel-yuzme-dersleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder